söndag 8 oktober 2017

Vi behöver ett nytt system



Jag tror att jorden är rund. Jag tror även att vi i samhället slösar bort talanger genom många processer. En är att vi felaktigt innefattar driv och armbågar i begreppet talang och begåvning. I ett samhälle som är till för alla och tar tillvara kvaliteter hos människor skulle de med talang men utan vassa armbågar nå ut och göra mänskligheten en stor tjänst.

I ett samhälle där bästa idén vinner. Det är en sak som Lennart Bladh fått mig att förstå. Det forskas en hel del just nu också om drivkraft som egenskap, vilken man förr inte haft i åtanke.


Jag har ofta kallats idealist, men jag tror att ett samhälle där alla behandlas lika oberoende av behov och som enbart konsumenter bara leder till misär. Även de som är rika kan inte köpa sig lycka. För att bli nöjd måste man skapa, lära sig och dela med sig. Inom det område man är intresserad av. Då skulle färre må dåligt och talanger skulle inte gå till spillo.


Dessutom skulle man då kunna inkludera de medborgare vi ger dåligt självförtroende. De som är väldigt dåliga på vissa saker på grund av funktionshinder, men väldigt bra på andra saker. Alla skulle få vara med.


Vi lever i ett samhälle med smalare och smalare norm för vad som är normalt. Och med ett smalt spektrum av vad vi gör med våra liv. Som klyschan säger, vi föds som original men dör som kopior. Ett samhälle där alla har samma roll är inget bra samhälle.


Eller vad tycker du?

2 kommentarer:

  1. Vad roligt att du nämner mig i detta sammanhang Sara. Men jorden är platt. Jag lovar! Och detta är nog den viktigaste sanningen att sprida NU. https://youtu.be/5ieHd1PMkmU

    Men det vore oxå bra om vi kunde hitta vägar att kommunicera och kunskapa utan reklam via Google, Youtube, Facebook, Instagram, SnapChat etc
    Eftersom dessa företag samlar data på oss alla i servrar för The New World Order.

    Om det är någon som har alternativa lösningar vore det mycket bra.

    /Lennart Bladh

    SvaraRadera
  2. Tack för kommentaren och länken. Ska bara säga till de som läser detta att det inte är jag som heter Sara utan det är min katt som heter Sara. :)

    SvaraRadera